Υπέρηχοι

Οι ακανόνιστοι κύκλοι της περιόδου αποτελούν ένα από τα πιο συχνά γυναικολογικά προβλήματα.

 

Οι μορφές με τις οποίες μπορούν να εκφραστούν οι διαταραχές της περιόδου είναι η συχνομηνόρροια (η περίοδος εμφανίζεται πριν από την 21η ημέρα του κύκλου), η αραιομηνόρροια (η περίοδος εμφανίζεται σε διάστημα μεγαλύτερο των 35 ημερών από την προηγούμενη και δεν αποκλείεται να φτάσει μέχρι και τους 6 μήνες) και η αμηνόρροια (απουσία τριών ή περισσότερων περιόδων, χωρίς να συντρέχει λόγος εγκυμοσύνης, θηλασμού ή κλιμακτηρίου).

 

Ανίχνευση των Αιτιολογικών Παραγόντων Αστάθειας του Έμμηνου Κύκλου με:

 

 • Υπέρηχο Μήτρας και Ωοθηκών, με σκοπό την έγκαιρη διάγνωση πολλαπλών γυναικολογικών διαταραχών
 • Υπέρηχο Θυρεοειδούς, για την παροχή έγκυρων πληροφοριών σχετικά με τη μορφολογία του θυρεοειδούς αδένα, των παραθυρεοειδών αδένων και των λεμφαδένων
 • Απλές, γρήγορες και ανώδυνες διαγνωστικές μέθοδοι, που βασίζονται στην εκπομπή ηχητικών κυμάτων υψηλής συχνότητας
 • Διενεργούνται από έμπειρο και εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, με πλήρη επιστημονική κατάρτιση
 • Σύγχρονος εξοπλισμός, που παρέχει εικόνες άριστης ευκρίνειας
 • Τα αποτελέσματα διεξάγονται άμεσα

 

Τα προβλήματα που σχετίζονται με την περίοδο των γυναικών, σε πολλές περιπτώσεις, είναι αρκετά σύνθετα και χρήζουν άμεσης διάγνωσης και θεραπευτικής αντιμετώπισης.

 

Οι Υπέρηχοι Μήτρας και Ωοθηκών, καθώς και ο Υπέρηχος του Θυρεοειδούς αδένα συγκαταλέγονται στις διαγνωστικές μεθόδους που μπορούν να συντείνουν στην ανεύρεση των αιτιών αστάθειας του έμμηνου κύκλου.

Υπέρηχος Μήτρας και Ωοθηκών

 

Ο Υπέρηχος Μήτρας και Ωοθηκών μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην ανίχνευση των πραγματικών αιτιών που είναι πιθανόν να ευθύνονται για την πρόκληση διαταραχών στην περίοδο.

 

Πρόκειται για μία απλή και ανώδυνη εξέταση, κατά τη διάρκεια της οποίας εκπέμπονται ηχητικά κύματα υψηλής συχνότητας, με τη βοήθεια των οποίων απεικονίζονται εσωτερικά τα όργανα της γυναίκας.

 

Ο Υπέρηχος Μήτρας και Ωοθηκών μπορεί να συντείνει στη διάγνωση πολλαπλών καταστάσεων, όπως τα εξής:

 • Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών
 • Κύστεις Ωοθηκών
 • Κύστεις ή Ινομυώματα της μήτρας
 • Πολύποδες
 • Ανεξήγητη κολπική αιμορραγία
 • Πόνος στην Πύελο
 • Οποιαδήποτε ανατομική ανωμαλία της μήτρας.

 

Ο υπέρηχος μήτρας και ωοθηκών διενεργείται από έμπειρο και εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, με πλήρη επιστημονική κατάρτιση και πραγματοποιείται με τη βοήθεια σύγχρονου εξοπλισμού, ο οποίος παρέχει εικόνες άριστης ευκρίνειας.

Υπέρηχος Θυρεοειδούς

 

Ένας επιπλέον υπέρηχος που μπορεί να πραγματοποιηθεί για την ανίχνευση των αιτιολογικών παραγόντων αστάθειας της εμμήνου ρύσεως είναι ο υπέρηχος θυρεοειδούς, συνδυαζόμενος με αιματολογικό έλεγχο, καθώς πολύ συχνά οι διαταραχές στη λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα ευθύνονται για την πρόκληση ανισορροπιών του στον έμμηνο κύκλο.

 

Το υπερηχογράφημα θυρεοειδούς αποτελεί μία γρήγορη, ανώδυνη, αξιόπιστη και απολύτως ασφαλή διαγνωστική εξέταση, που μας παρέχει ακριβείς πληροφορίες για τη μορφολογία του θυρεοειδούς αδένα, των παραθυρεοειδών αδένων και των λεμφαδένων.

 

Ο Υπέρηχος Θυρεοειδούς διενεργείται με τη βοήθεια ενός μηχανήματος υπερήχων, μέσω του οποίου εκπέμπονται ηχητικά κύματα από μία μικρή κεφαλή. Μέσω της κεφαλής αυτής, οι ήχοι, που καταγράφονται, επιστρέφουν σαν αντανακλάσεις και μέσω του υπολογιστή μετατρέπονται σε εικόνα.

 

Πρόκειται για μία διαγνωστική μέθοδο που διέπεται από τα εξής χαρακτηριστικά:

 • Συνδράμει στην καταγραφή του μεγέθους και της υφής του θυρεοειδούς αδένα, παρέχοντας τη δυνατότητα προσδιορισμού και μέτρησης των ακριβών διαστάσεων του συγκεκριμένου οργάνου.
 • Μπορεί να αξιολογηθεί, μέσω αυτής, η ύπαρξη και ο βαθμός διόγκωσης (βρογχοκήλη) ή ατροφίας, σε περιπτώσεις συρρίκνωσης του θυρεοειδούς αδένα.
 • Αποτυπώνεται αναλυτικά η υφή του θυρεοειδούς, γεγονός που βοηθάει στην ανάδειξη είτε τυχόν διάχυτης βλάβης, όπως είναι η θυρεοειδίτιδα, είτε στον εντοπισμό της ύπαρξης όζων.
 • Η διεξαγωγή της ενδείκνυται σε περιπτώσεις διαταραχών των ορμονών του θυρεοειδούς αδένα ή ορμονικών ανισορροπιών που δε συνδέονται άμεσα με το θυρεοειδή αδένα, όπως είναι το Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών.

 

Ο εξεταζόμενος ξαπλώνει σε ύπτια θέση με το κεφάλι σε υπερέκταση και ακολουθεί η τοποθέτηση ενός ειδικού ζελέ στο δέρμα, ούτως ώστε να καταστεί ευκολότερη η μετάδοση των ηχητικών κυμάτων, χωρίς παράσιτα μέσω του δέρματος. Η συνολική διάρκειας της εξέτασης είναι περίπου 10 λεπτά και τα αποτελέσματα είναι άμεσα έτοιμα.