Ψηφιακή Κολποσκόπηση Dysis

Όσες γυναίκες χρειαζόταν να υποβληθούν στην εξέταση της Κολποσκόπησης, έπειτα από ένα Test Pap με παθολογικά ή μη φυσιολογικά ευρήματα, κωλύονταν και κυριεύονταν από φόβους και ενδοιασμούς. Γι΄ αυτό το λόγο, ήρθε στο προσκήνιο η Ψηφιακή Κολποσκόπηση DYSIS.

 

Μη επεμβατικός, ανώδυνος και γρήγορος κολποσκοπικός έλεγχος με την Ψηφιακή Κολποσκόπηση DYSIS:

 

  • Υψηλή διαγνωστική ακρίβεια και αξιοπιστία, λόγω της Συστηματοποίησης ψηφιακών απεικονίσεων (ψηφιακός χάρτης της περιοχής του Τραχήλου)
  • Σύγκριση τυχόν διαφοροποιήσεων στον τράχηλο της μήτρας (αυτοματοποιημένη σύγκριση πριν και μετά)
  • Ανίχνευση κατά μέσο όρο του 88% των υψηλόβαθμων βλαβών του τραχήλου
  • Παροχή δυνατότητας στην ασθενή να αντιληφθεί τη βαρύτητας τη βλάβης, μέσω της χρήσης Ψηφιακών φίλτρων
  • Πρόληψη διεξαγωγής περαιτέρω εξετάσεων

 

Πρόκειται για την πρώτη ιατρική συσκευή που κάνει χρήση της Επαναστατικής Απεικονιστικής Τεχνολογίας (Dynamic Spectral Imaging Technology in Colposcopy), η οποία προάγει τη διαγνωστική ακρίβεια της εξέτασης, καθώς προσφέρει υψηλής ευκρίνειας απεικονίσεις για το θεράποντα ιατρό, ενώ ο συνολικός χρόνος της εξέτασης είναι περίπου 3 λεπτά.

 

Χιλιάδες ζωές σώζονται καθημερινά με τη νέα αυτή μέθοδο της Ψηφιακής κολποσκόπησης, καθώς πλέον δεν παραλείπεται από τις γυναίκες ο ανώδυνος και γρήγορος κολποσκοπικός τους έλεγχος. Μάλιστα, παρέχεται στη γυναίκα η δυνατότητα να παρακολουθεί και να κατανοεί και η ίδια σε πραγματικό χρόνο τη διαδικασία, ενώ είναι σε θέση να αντιληφθεί τη βαρύτητας τη βλάβης, που πιθανόν υφίσταται, μέσω της χρήσης των Ψηφιακών φίλτρων.

Κολποσκόπηση

 

Η Κολποσκόπηση είναι μία διαγνωστική μέθοδος κατά την οποία εξετάζονται από το γυναικολόγο τα εξωτερικά γεννητικά όργανα, ο κόλπος και ο τράχηλος της μήτρας, με τη βοήθεια του κολποσκοπίου, ενός ειδικού και εξειδικευμένου Ιατρικού Διοπτρικού Μικροσκοπίου.

 

Η κολποσκόπηση διενεργείται, με σκοπό την αξιολόγηση ενός test Παπανικολάου, όταν σε αυτό έχει ανευρεθεί κάποιο παθολογικό εύρημα. Η σημασία της είναι πολύτιμη, καθώς χάριν στην Κολποσκόπηση καθίσταται εφικτή η ανίχνευση του Καρκίνου του Τραχήλου σε πολύ αρχικό στάδιο, καθώς επίσης και ο εντοπισμός κάθε είδους Φλεγμονής του Κόλπου και του Τραχήλου, που μπορεί να οφείλεται στην ανάπτυξη Κονδυλωμάτων.

Η υπεροχή και η διαγνωστική αξία της Ψηφιακής Κολποσκόπησης DYSIS

 

 • Με την Ψηφιακή Κολποσκόπηση,ο χρόνος της εξέτασης μειώνεται στα τρία λεπτά, ενώ με την Κλασική Κολποσκόπηση χρειάζονται 30 λεπτά.
 • Ο συνολικός χρόνος που η γυναίκα κάθεται στο γυναικολογικό κρεβάτι (Boom) δεν υπερβαίνει τα πέντε λεπτά, ενώ πρόκειται για μία μη επεμβατική διαγνωστική μέθοδο η οποία διενεργείται πολύ εύκολα.
 • Με τη βοήθεια της Ψηφιακής κολποσκόπησης, εντοπίζεται κατά μέσο όρο παγκοσμίως το 88% των υψηλόβαθμων βλαβών του τραχήλου της γυναίκας, σε αντίθεση με το ποσοστό ανίχνευσης της Κλασικής κολποσκόπησης, το οποίο δεν ξεπερνάει το 55%.
 • Η Ψηφιακή Κολποσκόπηση, χάρη στην υψηλή ακρίβεια και αξιοπιστία που τη διέπει, προλαμβάνει την ανάγκη διεξαγωγής περαιτέρω εξετάσεων, οι οποίες προτείνονται αναπόφευκτα στην Κλασική κολποσκόπηση και προοικονομούν άγχος, χρονική αναμονή και πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση για την ασθενή.
 • Χάρη στη μεγαλύτερη ακρίβεια και ευαισθησία των εξελιγμένων αυτών μεθόδων, αν τα ευρήματα που προκύψουν είναι φυσιολογικά, τότε χρειάζεται να επαναληφθεί ο κολποσκοπικός έλεγχος μέσα στα επόμενα 2 με 3 έτη κι όχι εντός του επόμενου έτους, όπως γίνεται με την Κλασική κολποσκόπηση.
 • Η συστηματοποίηση των ψηφιακών απεικονίσεων (ψηφιακός χάρτης της περιοχής του Τραχήλου), η προσοχή του Ιατρού εστιάζει εύκολα στις τυχόν διαφοροποιήσεις που παρατηρούνται στον τράχηλο της μήτρας, με πλήρη ακρίβεια (αυτοματοποιημένη σύγκριση πριν και μετά). Αντίθετα, με τα Κλασικά Κολποσκόπια ο Γιατρός έπρεπε μόνος του, ανάλογα με την εμπειρία του, να αξιολογήσει το μέγεθος της βλάβης, την περιοχή και την έκταση, με κριτήρια καθαρά υποκειμενικά.