Πρόωρη εμμηναρχή

Η Δαιμονοποίηση της Πρόωρης – Πρώιμης Εμμηναρχής

Η Πρώιμη – Πρόωρη Εμμηναρχή, η έναρξη δηλαδή της περιόδου (εμμήνου ρύσεως) μιας γυναίκας σε μικρή ηλικία, αποτελεί έναν ακόμη σημαντικό Παράγοντα Κινδύνου, για ανάπτυξη Καρκίνων στο μέλλον, σε αυτή τη γυναίκα. Ενοχοποιούν πάλι τα Οιστρογόνα. Δεν ευθύνονται ωστόσο τα Οιστρογόνα.

Η Πρώιμη – Πρόωρη Εμμηναρχή, δηλαδή η Πρώιμη Ήβη (PrecociousPuberty) κατά την Ιατρική μας ορολογία, είναι το αποτέλεσμα, μιας Διατροφής πλούσιας σε Υδατάνθρακες (High-carbohydrateDiet). Συμβαίνει γιατί εκκρίνονται υψηλά ποσά Ινσουλίνης από τα β-κύτταρα του παγκρέατος, για να χρησιμοποιήσουν τα υψηλά ποσά Γλυκόζης, που τους δίνονται σε αφθονία και μάλιστα από «κακής» ποιότητας υδατάνθρακες.

Η Ινσουλίνη όμως όπως έχουμε αναφέρει, είναι ο Ισχυρότερος Αυξητικός Παράγοντας (GrowthFactor – G.F.) στη Γη. Είναι επίσης, ένας από τους κυριότερους Αυξητικούς Παράγοντες (G.F.s) που συμμετέχουν στην ανάπτυξη Καρκίνων.

Η Ινσουλίνη επιπλέον, προάγει την Επιταχυνόμενη Γήρανση. Την πρόωρη – πρώιμη δηλαδή ωρίμανση των ιστών στο σώμα μας. Οδηγεί κατ’ αυτόν τον τρόπο, στην Πρώιμη Ήβη – Εμμηναρχή.

 

Συμπέρασμα

Επομένως και σε αυτή την περίπτωση, ενοχοποιούνται για χρόνια, άδικα τα Οιστρογόνα. Λάθος ορμόνη για μια ακόμη φορά!

 

Η «Κατάρα» της καθυστερημένης Εμμηνόπαυσης

Το θέμα της «Καθυστερημένης Εμμηνόπαυσης» ως παράγοντας επικινδυνότητας για την ανάπτυξη Καρκίνων, μας φέρνει μπροστά σε μια ακόμη μεγάλη Αλήθεια.

Παρά το ότι επιφανειακά μοιάζει να φαίνεται πως, όσο αργότερα μια γυναίκα μπει στην Εμμηνόπαυση, τόσο περισσότερο έχει εκτεθεί σε ορμόνες, στην πράξη, οι επιπλέον εμμηνορρυσιακοί της κύκλοι (περίοδοι), δεν είναι πραγματικοί κύκλοι.

Ακόμη κι αν μια γυναίκα εξακολουθεί να έχει περίοδο, με λιγότερο ή περισσότερο αίμα, αυτό δεν αποτελεί απόδειξη Ωοθυλακιορρηξίας. Και η Ωοθυλακιορρηξία είναι ο αληθινός δείκτης, για το αν μια γυναίκα βρίσκεται ή τείνει σε Εμμηνόπαυση. Όχι το αν έχει δήθεν λίγο αίμα, άτακτων «περιόδων».

 

Σημειώστε κάθε Γυναίκα:

Κάθε περίοδος (έμμηνος ρύση), της οποίας η κανονική αιμορραγία, διαρκεί λιγότερο από 4 ημέρες, είναι Ανωοθυλακιορρηκτική. Δηλαδή ο συγκεκριμένος κύκλος, ήταν χωρίς «αυγό», χωρίς παραγωγή Ωαρίου. Άρα, η γυναίκα αυτή, έχει έλλειψη Προγεστερόνης, γιατί δεν την παράγει.

Και σε αυτή την περίπτωση, το πρόβλημα δημιουργείται από τα ελάχιστα εναπομείναντα Οιστρογόνα, που αδυνατούν να παράξουν Προγεστερόνη, ώστε να εξισορροπεί τη δράση τους. Επομένως έχουμε ανεπάρκεια Προγεστερόνης. Γνωρίζουμε τι συμβαίνει και το επαναφέρουμε. Συγκροτημένα και μεθοδικά.

 

Για να είστε πάντα καλά.

 

Kyriakos Tigkas

Dr. Κυριάκος Τίγκας, M.D.
Χειρουργός Γυναικολόγος – Μαιευτήρας
Εξειδίκευση σε : Λειτουργική, Προληπτική, Αντιγηραντική Ιατρική,
Ορμονική Αποκατάσταση γυναικών με Βιομιμητικές Ορμόνες,
Χειρουργική Γυναικολογική Ογκολογία, Χειρουργική Μαστού