Φυσικές Θεραπείες

Ο έμμηνος κύκλος των γυναικών αποτελεί μία πολύπλοκη διαδικασία που συντελείται στο σώμα της γυναίκας και χαρακτηρίζεται από την πρόκληση διαφόρων ορμονικών μεταβολών. Οι ορμονικές μεταβολές οδηγούν στην εμφάνιση της εμμήνου ρύσεως.

 

Ο κύκλος περιόδου των γυναικών ξεκινά από την πρώτη ημέρα της περιόδου και τελειώνει την πρώτη ημέρα της επόμενης περιόδου. Η ιδανική διάρκεια αυτού του κύκλου επιθυμούμε να είναι 28 ημέρες +/-2 (26-30). Φυσιολογικός βέβαια μπορεί να θεωρηθεί και ο έμμηνος κύκλος που διαρκεί από 21 έως 35 ημέρες, υπό προϋποθέσεις.  Μια περίοδος συνήθως διαρκεί από 2 έως 7 μέρες.

 

Βέβαια, όλες σχεδόν οι γυναίκες, σε κάποια φάση της ζωής τους, βιώνουν διαταραχές στην περίοδό τους, οι οποίες εμφανίζονται με πολλά και διαφορετικά συμπτώματα και μορφές (αμηνόρροια, αραιομηνόρροια, συχνομηνόρροια, μηνορραγίες, μητρορραγίες). Έχει εκτιμηθεί, μάλιστα, ότι τουλάχιστον το 30% των γυναικών αναπαραγωγικής ηλικίας παρουσιάζει διαταραχές στην περίοδο.

 

Τις περισσότερες φορές, αυτές οι διαταραχές δεν υποδηλώνουν κάτι σοβαρό για την υγεία και η περίοδος ομαλοποιείται αυτομάτως, έπειτα από συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Εντούτοις, σε ορισμένες περιπτώσεις, τα ζητήματα διέπονται από μία σύνθετη αιτιολογία και θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως προθάλαμος πολλαπλών προβλημάτων υγείας. Γι’ αυτό το λόγο, χρήζουν ιατρικής παρακολούθησης και αντιμετώπισης.

Η σωστή Ρύθμιση του Έμμηνου Κύκλου με Φυσικές Θεραπείες

 

Κάτι στο οποίο οι περισσότεροι από εμάς δεν αποδίδουμε τη σημασία που χρειάζεται είναι η ορμονική πτώση που αρχίζει να παρατηρείται ήδη από την ηλικία των 25 ετών στον ανθρώπινο οργανισμό. Πρόκειται για μία κατάσταση που λαμβάνει χώρα φυσιολογικά στο σώμα μας, με την πάροδο των ετών. Παρά ταύτα, σε ορισμένα άτομα, η ορμονική ανισορροπία που παρουσιάζεται υπερβαίνει τα όρια του φυσιολογικού, με αποτέλεσμα να προκαλούνται διαταραχές στη συνολική υγεία των ατόμων σε πολλαπλά επίπεδα, συμπεριλαμβανομένων και των διαταραχών της περιόδου.

 

Η ρύθμιση του έμμηνου κύκλου και η επαναφορά της Ορμονικής Ισορροπίας μπορεί να επιτευχθεί σε οποιαδήποτε χρονική φάση της ζωής της γυναίκας, με Φυσικές θεραπείες, οι οποίες δεν ταλαιπωρούν και δεν επιβαρύνουν τον ανθρώπινο οργανισμό.

 

Γι’ αυτό το σκοπό, οι θεραπείες Ορμονικής Αποκατάστασης με (Φυσικές) Βιομιμητικές ορμόνες αποτελούν ένα όπλο στη φαρέτρα της Σύγχρονης Ιατρικής (Ιατρική Ακριβείας), ούτως ώστε να μπορέσουμε να επιτελέσουμε το στόχο αυτόν. Αυτές, εν αντιθέσει με τις συνθετικές, δεν προκαλούν παρενέργειες, διότι έχουν την ίδια ακριβώς χημική σύσταση και δομή με τις δικές μας ορμόνες.

 

Η θεραπεία με τη χρήση Φυσικών «Βιομιμητικών» Ορμονών συνδράμει στην ομαλοποίηση του κύκλου της περιόδου και της ωοθυλακιορρηξίας. Η ασθενής μπορεί πλέον να μείνει και έγκυος, αν το επιθυμεί. Παράλληλα, λόγω του ότι ρυθμίζονται πλήρως τα επιθυμητά επίπεδα των ορμονών μας, «αγγίζοντας» τα βέλτιστα επίπεδα, προστατεύεται από την ανάπτυξη κακοηθειών ή χρόνιων νοσημάτων στο μέλλον.

 

Τα θεραπευτικά αυτά πρωτόκολλα δρουν εξατομικευμένα και αποτελεσματικά σε όλες τις γυναίκες, ανεξαρτήτως ηλικίας, των οποίων τα επίπεδα των ορμονών παρουσιάζουν ανισορροπίες, με αποτέλεσμα να διατρέχουν, βραχυπρόθεσμα αλλά και μακροπρόθεσμα, υψηλό κίνδυνο εμφάνισης πολλαπλών προβλημάτων υγείας. Ένα εξ’ αυτών μπορεί να είναι οι Διαταραχές περιόδου.