Επιστημονική Ομάδα

Dr-tigkas2

Dr. Κυριάκος Π. Τίγκας, M.D.

Γυναικολόγος – Χειρουργός Ογκολόγος – Μαιευτήρας

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΜΕΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑΣ

Εξειδίκευση σε: Χειρουργική Γυναικολογική Ογκολογία,Χειρουργική Μαστού, Ορμονική Αποκατάσταση με Βιομιμητικές Ορμόνες Λειτουργική, Αναγεννητική, Αντιγηραντική και Προληπτική Ιατρική.

 

Ο Ιατρός Κυριάκος Τίγκας είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών.
Το 1988 ήταν ο πρώτος επιτυχών στην κατάταξη της Ιατρικής Σχολής, για όλη την Ελλάδα.

 

Κατά τη διάρκεια της φοίτησης του στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών, μοναδική επιλογή του, από το πρώτο έτος, είχε την ευκαιρία να συμμετέχει ως άμισθος βοηθός, σε διαφόρων Ειδικοτήτων Χειρουργικές Κλινικές , σε πλήθος Χειρουργικών επεμβάσεων ως εθελοντής βοηθός χειρουργός καθώς και στο επιστημονικό έργο τους, όπως Ω.Ρ.Λ. – Κλινική, Γυναικολογική Κλινική, Γενική Χειρουργική, Οφθαλμολογική Κλινική και άλλες.

 

Μετά το πέρας της φοίτησης του στην Ιατρική Σχολή και την υπηρεσία υπαίθρου, ειδικεύτηκε στη Γενική Χειρουργική και τη Λαπαροσκοπική Μέθοδο, σε πολλά νοσοκομεία και κατόπιν στη Γυναικολογία και τη Χειρουργική Γυναικολογική Ογκολογία στο Π.Α.Ο.Ν.Α. ο “Άγιος Σάββας”, όπως επίσης και στη Χειρουργική Μαστού στο ίδιο Ογκολογικό Νοσοκομείο. Έλαβε την Ειδικότητα της Μαιευτικής στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας και απέκτησε Κλινική εμπειρία στο Hammer Smith του Λονδίνου.

 

Έχει επίσης πρόσθετες εξειδικεύσεις στην Κολποσκόπηση και την παθολογία του τραχήλου, στην πρόληψη από τους ιούς HPV των ανθρωπίνων Κονδυλωμάτων, στον αγώνα κατά του Καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και πλήθος σεμιναρίων στην Λειτουργική – Προληπτική – Αντιγηραντική και Αναγεννητική Ιατρική και συγκεκριμένα στην Ορμονική εξισορρόπηση γυναικών με Βιοπανομοιότυπες ορμόνες (bio-HRT), όπως και στην αντιμετώπιση κλασικών Γυναικολογικών προβλημάτων με τρόπο πρωτοποριακό και φυσικό και σύμφωνα πάντα με τα τελευταία Ιατρικά δεδομένα, λόγω της αδιάκοπης και συνεχούς ενημέρωσης του γύρω από τις πιο καινούργιες Ιατρικές και δη, γυναικολογικές εξελίξεις.

 

Είναι μέλος της Αμερικάνικης Ακαδημίας Αντιγήρανσης (Α4Μ), της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Αντιγήρανσης (ESSAM) και της Ελληνικής Ακαδημίας Αντιγήρανσης (Hellenic Academy of Anti- aging Medicine).

mosxonisiotis

Dr Νικόλαος Μοσχονησιώτης, Μ.D.

Γυναικολόγος – Χειρουργός Ογκολόγος – Μαιευτήρας

A4Μ International Certification in Precision and Antiaging Medicine

 

Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετά το πέρας των σπουδών του ανέλαβε υπηρεσία υπαίθρου στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Μελισσίων «ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ» και το 1998 έλαβε την ειδικότητα της Γενικής Χειρουργικής στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιώς «Μεταξά».

 

Παράλληλα, εργάστηκε ως Head Medical Officer στον Οργανισμό Anti-Doping Control Ελλάδος καθώς και στο πρόγραμμα του Παγκόσµιου Οργανισµού Anti-Doping (WADA) για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Από το 1999 έως το 2001 εργάστηκε ως έμμισθος σε διαφόρων ειδικοτήτων Χειρουργικές Κλινικές, όπως το «ΝΕΟ ΑΘΗΝΑΙΟΝ», ενώ ταυτόχρονα ήταν μέλος της Αγγειοχειρουργικής Ομάδας στο Ιατρικό Κέντρο Παλαιού Ψυχικού.

Κατόπιν, έλαβε τον τίτλο της ειδικότητας της Γυναικολογίας – Μαιευτικής στο Γ.Ν.Π. ΤΖΑΝΕΙΟ.

 

Ο Ιατρός έχει στο βιογραφικό του πληθώρα Χειρουργείων και Λαπαροσκοπικών επεμβάσεων, ενώ διαθέτει ιδιαίτερη εμπειρία στην παθολογία του τραχήλου και στην αντιμετώπιση δυσπλαστικών αλλοιώσεων αυτού. Επιπλέον, είναι μέλος της Πανελλήνιας και Πανευρωπαϊκής Ένωσης Μαιευτήρων – Γυναικολόγων (EBCOG).

 

Έχει κάνει τη διατριβή του πάνω στο θέμα «Συγκριτική Μελέτη της Συζευγμένων Οιστρογόνων με Μεδροξυ-προγεστερόνης σε σχέση με μόνο Συζευγμένων οιστρογόνων στο λιπιδαιμικό προφίλ μεταεμμηνοπαυσιακών γυναικών και PAI I αναστολέα».

 

Ο γιατρός είναι πιστοποιημένος στην Αντιγηραντική και Λειτουργική Ιατρική από την Αμερικάνικη Ακαδημία Αντιγήρανσης A4M.

rozalia2

Χ. Ροζαλία Αθανασιάδου ,BSc., MBA

Μαία

Απόφοιτος της Μαιευτικής σχολής του ΑΤΕΙ Αθήνας.

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Οικονομικών και Διοίκησης στην Υγεία, του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

 

Κατά την διάρκεια της φοίτησής της πραγματοποίησε κλινική άσκηση στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Λαϊκό, στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών, στο Γ.Ν.Α. Αλεξάνδρα και στο Περιφερειακό Γενικό Νοσοκομείο-Μαιευτήριο Έλενα Βενιζέλου.

 

Πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στο Γ.Ν.Α. Αλεξάνδρα. Συγκεκριμένα εκπαιδεύτηκε στο τμήμα λεχωίδων, στην μονάδα εντατικής νοσηλείας νεογνών (Μ.Ε.Ν.Ν), στα εξωτερικά μαιευτικά-γυναικολογικά ιατρεία, στο χειρουργικό τμήμα και στην αίθουσα τοκετών.

 

Στα πλαίσια της πτυχιακής της εργασίας εκπόνησε έρευνα με θέμα «Μέτρηση προτύπων γονεϊκότητας στην Ελληνική κοινωνία.»

Στα πλαίσια της μεταπτυχιακής της διατριβής εκπόνησε έρευνα με θέμα «Στρατηγικός σχεδιασμός για τον μητρικό θηλασμό στην Ελλάδα»

 

Εργάστηκε ως συνεργάτιδα μαιευτήρων-γυναικολόγων με επίκεντρο την διεκπεραίωση μαιευτικών καθηκόντων, την παρακολούθηση της κύησης, την εκπαίδευση των μελλοντικών και νέων γονέων, ενώ παράλληλα εκπαιδεύτηκε στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.

 

Έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε συνέδρια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Αναφέρεται η δημοσίευση κλινικού περιστατικού, με θέμα «Κλινική περίπτωση επικουρικού ή έκτοπου μαζικού αδένα», στη παγκόσμια ιατρική κοινότητα.

 

Είναι μέλος του Συλλόγου Επιστημόνων Μαιών-Μαιευτών Αθήνας.

Τέλος, ενημερώνεται και εμπλουτίζει διαρκώς τις ήδη υπάρχουσες γνώσεις της μέσω της παρακολούθησης σεμιναρίων.

efi-salata

Έφη Σαλάτα, MSc.

Μοριακή Βιολόγος

Απόφοιτη του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης με κατεύθυνση Μοριακή Βιολογία & Βιοτεχνολογία.

 

Κάτοχος του Μεταπτυχιακού Διπλώματος ¨Reproductive and Developmental Medicine¨ του τμήματος Ιατρικής στο University of Sheffield, με μεταπτυχιακή διατριβή πάνω στη διάδραση Ανοσοποιητικού και Αναπαραγωγικού συστήματος στον μηχανισμό των καθ’έξιν αποβολών.

 

Έχει εμπειρία στο σχεδιασμό και τη διαχείριση ερευνητικών project καθώς έχει εκπονήσει διάφορες μελέτες στα πλαίσια των σπουδών της τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Ενδεικτικά αναφέρεται η συμμετοχή της στην υπό εξέλιξη έρευνα με θέμα «Χαρακτηρισμός προφίλ έκφρασης miRNAs σε ενδομητριακές κυτταρικές σειρές μετά από αλληλεπίδραση με JAR spheroids (in- vitro μοντέλο βλαστοκύστης)» σε συνεργασία με το NHS Teaching Hospital, Jessop Wing.

 

Από το 2015 έως το 2017 πραγματοποίησε πρακτική άσκηση σε διάφορα κέντρα εξωσωματικής του Ηνωμένου Βασιλείου.

 

Έχει εργασθεί ως καθηγήτρια Βιολογίας παραδίδοντας μαθήματα σε μαθητές Λυκείου καθώς κι ως επιβλέπουσα σε πτυχιακές εργασίες προπτυχιακών φοιτητών ενώ έχει ασχοληθεί ενεργά με εκπαιδευτικά προγράμματα εκμάθησης τεχνικών Μοριακής Βιολογίας σε φοιτητές.

 

Μέλος της Π.Ε.Β (Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων) και της ESHRE (European Society of Human Reproduction and Embryology).

karagiannaki2

Καραγιαννάκη Μαρία Bc., MSc.

Μοριακή Βιοχημικός

Απόφοιτη του τμήματος της Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

 

Εκπόνησε τη διπλωματική της εργασία με τίτλο “Οι κινητικές μελέτες αναστολέων της κινάσης της φωσφορυλάσης του γλυκογόνου ως εν δυνάμει αντιδιαβητικά φάρμακα” στο εργαστήριο της Δομικής και Λειτουργικής Βιοχημείας του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας.

 

Με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τίτλο “Βιολογία της Αναπαραγωγής”. Εκπόνησε τη διπλωματική της εργασία στο τμήμα της Παθολογικής Ανατομικής με τίτλο “Επιδιορθωτικοί μηχανισμοί και καρκίνος του ενδομητρίου”.

 

Έχει πραγματοποιήσει την πρακτική της άσκηση στο βιοχημικό εργαστήριο στο Γενικό Νοσοκομείο Αλεξάνδρα όπου και συμμετείχε στη βιοχημική ανάλυση κλινικών δειγμάτων. Επιπλέον κατά τη διάρκεια του μεταπτυχιακού εκπαιδεύτηκε στο τμήμα της Εξωσωματικής Γονιμοποίησης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας όπου και παρακολούθησε πληθώρα περιστατικών και πραγματοποίησε εργαστηριακές αναλύσεις.

 

Τέλος ενημερώνεται και εμπλουτίζει διαρκώς τις ήδη υπάρχουσες γνώσεις της μέσω της παρακολούθησης σεμιναρίων.